1912: Titanicul s-a scufundat. Știrea face înconjurul lumii.
Toate ziarele sunt vândute rapid. Chiar dacă unii mai favorizați aflaseră știrea de la radio sau prin intermediul telefonului încă de pe 15 aprilie, abia în dimineaţa de 16 aprilie, odată cu publicarea ziarelor, populaţia lumii este convinsă de acest adevăr.
1869: Apare, la București, revista „Traian”, editată de Bogdan Petriceicu Hasdeu.
1917: Vladimir Lenin se întoarce la Petrograd (în prezent Petersburg) după ani de exil pentru a prelua rolul de lider al Revoluției bolșevice. Cu o lună mai înainte țarul Nicolae al II-lea fusese înlăturat de la putere.
După 10 de ani de exil, Vladimir Ilici Ulianov, supranumit Lenin, a parasit, Elveţia pentru a se întoarce în Rusia. Lenin s-a întors din exil la Petrograd pentru a prelua comanda Revoluţiei ruse. Lider al bolşevicilor, împreună cu ceilalţi revoluţionari ruşi, si-a făcut o intrare triumfală în Petrograd, in timp ce ţarul Nicolae al II-lea fusese forţat să demisioneze cu o lună mai devreme. Revoluţia din Octombrie era in pregatire.
1930: Declanșarea războiului civil în China.
1938: Sunt arestați și condamnați la închisoare mai mulți conducători legionari, în frunte cu căpitanul Corneliu Zelea Codreanu.
1943: Chimistul elvețian Albert Hofmann descoperă efectele halucinogene ale LSD-ului.
Efectele halucinogenene ale drogului LSD (dietilamida acidului lisergic) sunt descoperite din întâmplare de chimistul elveţian Albert Hofmann, care ingereaza involuntar o cantitate mica de produs. În timpul cercetării sale pentru aplicatii terapeutice, Hofmann a perfectionat LSD-ul în 1938, pornind de la acidul lisergic extras din corn-de-secara. LSD-ul ingerat intr-o doză infima, provoaca o intoxicatie halucinogena profundă timp de peste 12 ore.
1947: Inventarea lentilei Zoom
Dr. Gerard Frank Back din New York, face demonstratia lentilei Zoom pentru camera de televiziune. Înainte de această invenţie, camera de filmat trebuia să fie deplasata înainte sau înapoi, pentru a se apropia sau pentru a se indeparta de obiect. Aceasta inventie a fost brevetata pe 23 noiembrie 1948.
1953: Premiera filmului Titanic la 41 de ani de la producerea tragediei maritime, cu Barbara Stanwyck si Robert Wagner.
1954: Este executat în închisoarea Jilava, după un simulacru de proces, Lucrețiu Pătrășcanu, unul din liderii PCR, participant de seamă la înfăptuirea actului de la 23 august 1944, jurist, sociolog și publicist, profesor la Universitatea București, ministru al Justiției române între 1944–1948.
1964: Lansarea albumului Satisfaction
Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Bill Wyman si Charlie Watts au lansat primul lor album eponim: The Rolling Stones, foarte controversat din cauza lipsei titlului. Alternativă a Beatles-ilor, care erau putin prea cuminti, baietii rai vor ajunge in varful topurilor şi vor deveni superstaruri autentice, figurand astăzi printre legendele rock!
1972: A fost lansată naveta spațială „Apollo 16“, care a aselenizat la 20 aprilie 1972.
1996: Divortul printului Andrew si a sotiei sale Sarah Ferguson
Avocaţii printului Andrew si al sotiei sale, Sarah Ferguson, anunţa, cu incuviintarea Palatului Buckingham, faptul ca acestia au decis sa divorteze de comun acord. Al doilea fiu al reginei Elisabeta şi Sarah, separati începând cu anul 1992, s-au casatorit în 1986.
2007: În Statele Unite are loc masacrul de la Virginia Tech.