1547: În Anglia, în urma decesului lui Henric al VIII-lea, pe tron urcă Edward al VI-lea, fiul său de doar 9 ani
Edward al VI-lea, rege al Angliei, este singurul fiu legitim al regelui Henric al VIII-lea, din căsătoria sa cu Jane Seymour care a murit la câteva zile după naştere. Edward ia urmat tatălui său, pe 28 ianuarie 1547. In timpul domniei sale, puterea a fost mai intai exercitata de unchiul acestuia, ducele de Somerset, iar apoi, de catre ducele de Northumberland. Domnia lui Edward a fost marcata de reforma religioasă. Fracţiunea protestanta devine mai puternica şi Arhiepiscopul de Canterbury, Thomas Cranmer, deţine mai multa putere.
Moartea lui Edward, la 16 ani, a permis catolicilor să preia iniţiativa. Eduard a fost convins sa excluda de la succesiune pe cele doua surori vitrege ale sale, ulterior regine, Maria I si Elisabeta I si sa acorde dreptul de succesiune la tron pentru nora lui Northumberland, Lady Jane Grey, verisoara sa.
1813: Jane Austen publică, anonim, romanul Mândrie și prejudecată, bucurandu-se de un succes imediat, datorită, în parte, popularității personajului principal, Elizabeth Bennet care era preferata lui Austen dintre toate eroinele sale.
1865: S-a întemeiat Societatea culturală “Ateneul Român“, din inițiativa lui Constantin Esarcu, Nicolae Kretzulescu și V.A. Urechia.
1871: Războiul franco–prusac: Parisul capitulează în fața armatelor prusace
1887: Inceperea construirii Turnului Eiffel
1933: Guvernul condus de Alexandru Vaida-Voievod semnează, sub auspiciile Ligii Națiunilor, “Acordul de la Viena”, care asigura împrumuturile capitaliștilor străini, contractate în vederea “asanării economico-financiare a țării”, prin reducerea salariilor, concedierea a 30% dintre muncitori și funcționari, sporirea și încasarea regulată a impozitelor.
1941: După rebeliunea legionară din 21 ianuarie – 23 ianuarie 1941, se constituie un nou guvern, prezidat de generalul Ion Antonescu, format exclusiv din militari și tehnicieni.
1942: 19 din cele 21 de state participante la Conferința panamericană de la Rio de Janeiro semnează “Actul Final“, care recomandă ruperea relațiilor diplomatice cu țările Axei.
1949: Înființarea Consiliului Internațional al Muzicii.
1985: 45 de artisti inregistreaza piesa “We Are The World”
Un grup de 45 de artisti au înregistrat, în studiourile A & M din Los Angeles, piesa “We Are The World”, scrisa de Michael Jackson si Lionel Richie. Printre participanţi, s-au numarat: Stevie Wonder, Paul Simon, Kenny Rogers, Bruce Springsteen, Dionne Warwick, Cyndi Lauper, Bob Dylan, Tina Turner, Billy Joel, Diana Ross si Ray Charles.
1986: Catastrofa navetei spațiale “Challenger“, a cărei explozie, la 75 de secunde de la lansare, a provocat moartea celor 7 astronauți aflați la bord
1999: Începe, la Paris, “Conferința europeană asupra participării echilibrate a femeilor și bărbaților la procesul de luare a deciziilor” (28 ianuarie -30 ianuarie 1999)
Este înființată, la București, Academia Română de Aviație, prin reorganizarea Centrului de Perfecționare a Personalului din Aviația Civilă.
2001: Naufragiul vasului ucrainean Pamiat Merkuria, în Marea Neagră, soldat cu decesul a 16 de persoane și dispariția altor 3.