1996: Marguerite Duras, romanciera, dramaturg, regizoare de film si scenarista franceză (d. 1996)
Pe numele de nastere Marguerite Donnadieu, s-a nascut in Gia Dinh, aproape de Saigon, în fosta Indochina Franceză, Vietnamul de azi, dar a trăit și a activat toată viața în Franța, unde va reveni la varsta de 13 ani, in 1927. După ce a studiat matematica, științele politice și dreptul, a cunoscut o prodigioasă carieră de romancieră.
Indochina a fost cadrul primului sau roman de succes, Stavilar la Pacific (Un barrage contre le Pacifique, 1950). Stilul sau a devenit treptat tot mai minimalist si mai abstract, fiind uneori asociata cu miscarea nouveau-roman (noul-roman).
Cel mai cunoscut roman al sau este Amantul (L’Amant 1984), Premiul Goncourt 1992, partial autobiografic, in care istoriseste povestea de dragoste dintre o adolescenta franceza si un barbat chinez mai in varsta. Ulterior, va revizui aceasta lucrare si ii va schimba titlul in Amantul din China de Nord, 1991.
A fost apreciata si pentru scenariile filmelor Hiroshima, dragostea mea (Hiroshima, mon amour 1915, in regia lui Alain Resnais) si datorita adaptarii pentru ecran a piesei sale Cantec despre India (India Song, 1975).
1703: Robert Hooke, astronom și fizician englez (n. 1653)
Savant englez, care a excelat ca astronom și fizician, fiind cel mai bine cunoscut pentru formularea legii de proporționalitate între deformațiile elastice ale unui corp și tensiunile la care este supus, cunoscută ca „Legea lui Hooke”.
1706: Johann Pachelbel, compozitor de muzică barocă si organist german, apreciat de Johann Sebastian Bach. (n. 1653)
A fost profesorul lui Johann Christoph Bach, fratele mai mare al lui Johann Sebastian Bach care il va initia pe acesta din urma in muzica. De asemenea, a fost, printre altele, organist în Viena, Eisenach, Erfurt, Stuttgart, Gotha și din 1695 în Biserica Sebaldus din Nürnberg.
A compus un numar foarte mare de piese, dintre acestea remarcandu-se variatiunile corale pentru orga si seria Magnificat. Cea mai populara compozitie a sa este Canon in do major (Kanon und Gigue in D-Dur) pe care este posibil sa nu o fi compus el.
Johann Pachelbel – Canon in D Major
1768: Nicola Porpora, compozitor italian (n. 1686)
1863: Iancu Văcărescu, poet român (n. 1792