Imaginează-ţi că ai murit deja, că ai trăit doar până în clipa de faţă, iar vremea care ţi-a mai rămas din viaţă, trăieşte-o în conformitate cu natura. Priveşte la cele trecute: câte schimbări au suferit statele! Poţi prevedea şi viitorul. Fiindcă el este la fel şi nu iese din ritmul celor care se petrec şi în clipa de faţă. De aceea, nu are importanţă dacă observi viaţa omenească vreme de patruzeci de ani sau de zece mii de ani. Ce ai de văzut nou?
Absurdul e unul din parametrii conditiei omenesti.
…el e mai mult eu însămi decât sunt eu - eu însămi. Nu ştiu din ce sunt plămădite sufletele noastre, dar ştiu că al meu şi al lui sunt la fel.
(La rascruce de vanturi)
Eşti ceva între un vis şi un miracol.
© CCC
Este uimitor cat de mult seamana, in reactiile simtirilor, doi oameni care iubesc, oricat ar parea ca au caractere diferite.
Prietenele noastre seamana toate intr-o anumita privinta cu Bonaparte: isi inchipuie ca vor castiga batalia pe care toata lumea a pierdut-o.
Tendinta de risipa a milionarilor nu se aseamana decat cu setea lor de castig.
Aventura nu-i sa te urci pe un yaht supraelegant si sa faci inconjurul lumii; aventura (si romantism) este sa-ti rodesti viata care ti-a picat acolo unde te-ai nascut din intamplare si-n conditiile date. Asta e tot ce poate fi mai legat de primejdii, de neprevazut si de Mister.
Absurdul e si el absurd, nu e previzibil - si-n momentul in care te increzi in absurd si hazard dai dovada de o credinta rationala in absurd si hazard, credinta inconsecventa, absurda!
De ce ii este omului de astazi foame? De iubire si de sens.
Oamenii cei mai fericiti in ceea ce priveste inteligenta au instincte, pasiuni si sentimente uneori identice. Intre un matematician celebru si cizmarul sau poate exista un abis sub raport intelectual, dar din punct de vedere al caracterului si credintelor deosebirea este adesea nula sau foarte neinsemnata.
Suntem facuti din acelasi material din care sunt tesute visurile noastre.
Oamenii se aseamana foarte mult unii cu altii, indiferent din ce parte a lumii ar fi.
In orice lucru, nu putem fi judecati decat de cei de o seama cu noi.
Semințele tuturor lucrurilor se află în toate celelalte lucruri.
© CCC
Prieten se numeste omul care te ajuta fara ca verbul sa fie urmat de un complement circumstantial de timp, sau de loc, sau de mod.
Poarta-Te, Doamne, cu mine cum m-as purta eu cu Tine, daca as fi eu in locul Tau si Tu in locul meu.
(Ruga lui La Hire, unul dintre capitanii care au luptat alaturi de Ioana d’Arc)
(Jurnalul Fericirii)
Este la fel de neplacut sa primesti mai mult decat te asteptai, ca si sa primesti mai putin.
Un proverb spune: „Cum e tatăl, așa e și fiul.” Un altul: „Tatăl, zgârcit, fiul, risipitor.” Pe care să-l crezi?
© CCC
Copy Protected by Chetan's WP-CopyProtect.